Strategia in atacul de panica

30.08.2011by: Radu Nicolae Cocea


Lucrul cu aceste simptome presupune o abordare pe trei directii:
 
1. Intelegerea atacului de panica (palpitatii, ameteala, tremor, frica intensa, acestea fiind printre cele mai obisnuite simptome) ca o reactie adaptativa a organismului, mai degraba decat ca o patologie (o reactie adaptativa dar care este declansata in momente nepotrivite circumstantelor in care se declanseaza atacul);

 

2. Identificarea unei cauze pentru atacul de panica. Nu e vorba de evenimente de viata ce pot constitui cauze, desi acestea pot fi factori favorizatori. Cand spun cauza, ma refer la aspectele cognitive ale procesului de declansare a unui atac de panica, deci gandurile si atitudinile persoanei referitoare la evenimentele din propria viata. Acesta este cel mai important element in tratamentul atacurilor de panic.


3.
Gestionarea unui atac de panica, atunci cand se intampla, adica reducerea graduala a intensitatii si frecventei atacurilor de panica; acest obiectiv se realizeaza folosind exercitii pentru ridicarea gradului de constientizare si de gestionare a anxietatii zilnice, dar si de constientizare a procesului declansarii unui atac de panica.

 

Daca aceasta informatie vi se pare utila, va invit sa va abonati la newsletter pentru a primi pe mail viitoarele articole imediat ce le public, impreuna cu anunturile de evenimente pentru dezvoltare personala - va puteti abona fie folosind formularul de contact, fie formularul pentru abonare din coltul din dreapta al paginii.

 

@

formular pentru contact

Reproducerea acestui text sau orice adaptare a acestuia sunt sanctionate potrivit art.140 din legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.